Groei keukenmarkt 2018

Keukenspeciaalzaken noteerden vorig jaar gemiddeld 2,8% meer omzet en dat zorgde voor de positieve eindstand voor de woonbranche, meldt brancheorganisatie INretail naar aanleiding van de INretail woonwinkelmonitor. De woonbranche rondde het vierde kwartaal af met een heel kleine omzetachterstand van 0,2% terwijl het totale kalenderjaar 2018 met gemiddeld 0,2% meer omzet juist wèl boven de nullijn bleef.

Waar de keukenspeciaalzaken met 2,8% groeiden in omzet, hielden woningtextielverkopers de omzet van 2017 ook in 2018 vast. Gemengde zaken verloren 1,1% omzet en meubelzaken en slaapspeciaalzaken respectievelijk 1,9% en 4%.

Het is wel gedaan met de flinke omzetgroei die de gevestigde woonbranche afgelopen jaren telkens noteerde, constateert INretail. Naar verwachting zal de omzet in 2019 drie procent minder zijn dan afgelopen jaren. Net als vorig jaar speelt nog steeds de overspannen situatie op de huizenmarkt, is er sprake van dalend consumentenvertrouwen en wordt het woonaanbod via steeds meer verschillende kanalen aangeboden. INretail voorziet dat er steeds meer regionale verschillen gaan ontstaan in de omzetontwikkeling. In gebieden waar de huizenmarkt echt op slot zit, zoals in en rond de grote steden, heeft dit impact op de verkopen van keukens, badkamers en vloeren.

www.inretail.nl

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.