AGA ERA wint prestigieuze Red Dot award

De Red Dot Award: Product Design 2024 bevestigt opnieuw de status van het AGA-fornuis als designicoon en onderstreept de focus van het merk op innovatie. Bij de AGA ERA komen technologie en design samen in een perfecte balans van erfgoed en moderniteit. Voor het eerst wordt glas op grote schaal toegepast op een fornuis met warmteopslag, wat zorgt voor een strakke, uniforme uitstraling. Het model is volledig opnieuw ontworpen vanaf de basis. Glas en chroom worden gebruikt voor een verbluffend effect, en de nieuwste technologieën zorgen ervoor dat het fornuis van alle gemakken is voorzien, ideaal voor de echte thuiskok.

David Carpenter, technisch directeur van AGA, zei: “Wij geloven dat de AGA ERA het eerste fornuis ter wereld is dat een zeer efficiënte heteluchtoven combineert met twee gietijzeren warmteopslagovens. Dit maakt het ontwerp niet alleen innovatief, maar ook technisch uitdagend. Deze prijs is een erkenning voor het hele team dat aan het project heeft gewerkt.” De ontwikkeling van de AGA ERA vereiste nieuwe digitale elektronische bedieningselementen, een ultramoderne gebruikersinterface met touchscreen en complexe software om alle functies nauwkeurig te beheren. Het systeem bewaakt continu de oventemperaturen, het vermogen en de veiligheid.

Het fornuis biedt ook een zeer efficiënte inductiekookplaat met vier zones, naast de traditionele gietijzeren AGA-kookplaat. De ovens zijn volledig programmeerbaar via een afstandsbediening, zodat er geen onnodige energie wordt verbruikt. Elk element van de AGA ERA, inclusief de strakke lijnen van de onderdelen met glazen front en de ergonomisch ontworpen handgrepen, is zorgvuldig ontworpen om een rustige maar moderne esthetiek te creëren.

David Fisher, Chief Creative Advisor van AGA en medeoprichter van Fish & Co, zei: “De kans om een Brits icoon als AGA opnieuw uit te vinden, komt zelden voor. Door voort te bouwen op haar 100-jarige erfenis, was de tijd rijp voor een nieuw tijdperk waarin de rijke erfenis samengaat met hedendaagse levensstijlen en moderne esthetiek. Ik ben erg trots dat ik de ontwerpvisie heb mogen verzorgen en met zo’n deskundig team mag samenwerken.”

DeNardi is in Nederland de exclusieve importeur van het merk AGA. Voor meer informatie over de nieuwe AGA ERA of andere vragen kunt u contact opnemen met Mick Donker via onderstaand telefoonnummer of mickdonker@denardi.nl.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.