Artemis Group verwelkomt per 1 april twee nieuwe leden

Op 1 april 2023 zullen twee nieuwe leden, Alexander Pieper en Jonas Theiler, worden toegevoegd aan de Management Board van de Artemis Group, waardoor het managementteam zal worden uitgebreid naar vijf personen. Bovendien zal Martin Klöti op 1 november 2023 worden benoemd tot CFO en lid van de Raad van Bestuur. Alexander Pieper (40) en Jonas Theiler (41) zullen toetreden tot de directie van de Artemis Group, waarbij elk van hen de leiding zal krijgen over een onderdeel van de Artemis Asset Management Group. Daarnaast zal Alexander Pieper de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur op zich nemen voor de Franke Group. Jonas Theiler zal verantwoordelijk blijven voor venture capital, private equity en private participaties bij Artemis Asset Management Group.

Alexander Pieper is de eigenaar van de Zwitserse gereedschapsfabrikant Kraftwerk Group, waar hij de afgelopen zes jaar CEO was. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij Franke in verschillende managementfuncties in Zwitserland en daarbuiten en is hij sinds 2015 lid van de Raad van Bestuur van Artemis Holding AG. Jonas Theiler trad in januari 2021 toe tot de Groep als directeur van Artemis Asset Management. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Miller Investment Management in de VS en Zwitserland en bekleedde verschillende functies in openbare effecten, private equity en private vastgoedinvesteringen.

Verder wordt Martin Klöti (50) vanaf 1 november 2023 de nieuwe CFO van de Artemis Group en lid van de Management Board. Hij volgt Christian Mäder op, die zoals in december 2022 aangekondigd, het bedrijf zal verlaten per 30 april 2023. Martin Klöti komt naar Artemis van de Schweiter Technologies Group, waar hij meer dan 20 jaar verschillende managementposities bekleedde, sinds 2014 als CFO. Hij heeft een diploma als gecertificeerd openbaar accountant en een federaal professioneel certificaat voor fiduciaires.

"Ik ben blij dat Alexander Pieper en Jonas Theiler nu meer verantwoordelijkheid op zich nemen met hun benoeming tot de Management Board en met succes zullen helpen bij het vormgeven van de strategische ontwikkeling van Artemis. Beiden zijn zeer goed bekend met de bedrijfsactiviteiten van de Artemis Group. Dit is weer een belangrijke stap op de weg van generatiewisseling," zei Michael Pieper, eigenaar en CEO van Artemis Group. "Met Martin Klöti hebben we niet alleen een bewezen financieel expert met internationale ervaring aangetrokken, maar ook een persoonlijkheid wiens waarden uitstekend bij ons en onze bedrijfscultuur passen.

Kijk voor meer informatie op de website van Franke Group.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.