berbel Ablufttechnik neemt maatregelen na omzetdaling

berbel Ablufttechnik kondigt proactieve maatregelen aan als reactie op de recente omzetdaling, veroorzaakt door uitdagende economische omstandigheden. Volgens het bedrijf heeft dit geresulteerd in een aanzienlijke daling van de omzet in het lopende jaar - na een hoge omzet voorgaande jaren.

"We worden geconfronteerd met een aanzienlijke daling van de vraag en kunnen niet verwachten dat de activiteiten op korte termijn zullen herstellen. Naar onze mening zal de crisis in de bouwsector nog langer duren", zegt algemeen directeur Karl von Bodelschwingh over de huidige situatie.

De maatregelen waarmee berbel hierop wil inspelen zijn onder meer procesoptimalisatie en kostenreducties en ontslagen van medewerkers om operationele redenen. Een exact aantal wordt niet gegeven. "Dit zijn moeilijke beslissingen omdat veel van de getroffenen een essentieel onderdeel waren van de berbel-familie en we samen geweldige dingen hebben bereikt. Maar alleen zo zien we berbel toegerust om deze uitdagende tijd goed aan te kunnen en wendbaarder te kunnen handelen", benadrukt von Bodelschwingh.

Het Zwitserse moederbedrijf zal berbel volledig blijven ondersteunen en zal het strategische pad van het bedrijf als premium fabrikant en betrouwbare partner voor retailers blijven veiligstellen. Zo wordt er verder geïnvesteerd in productontwikkelingen.

In het najaar van de beurs zal berbel een hoogtepunt neerzetten met een nieuw premiumproduct en dit presenteren aan zijn klanten en partners op Area30 - verdere producten zijn in ontwikkeling voor het najaar van 2024. In het boekjaar 2020/21 genereerde de luchtafvoerspecialist uit Rheine met 223 medewerkers een omzet van 73 miljoen euro (+17,3%).

Bron: MöbelKultur

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.