Bruynzeel Keukens: Pop-up daterestaurant ‘Niets is onmogelijk’ geannuleerd

Utrecht – Pop-up daterestaurant ‘Niets is onmogelijk’ in de nieuwe Bruynzeel winkel in Utrecht zal aanstaande zaterdag 14 maart haar deuren niet openen. Dit in verband met de nieuwe maatregelen die donderdagmiddag 12 maart zijn gepresenteerd door premier Rutte rondom het COVID-19 virus dat momenteel in Nederland heerst. ‘’Binnen Bruynzeel Keukens handelen we naar de richtlijnen en adviezen vanuit het RIVM en de overheid. Met de nieuwe maatregel waarbij bijeenkomsten met 100 personen of meer dienen te worden afgelast, hebben wij besloten uit voorzorgsmaatregelen ook het pop-up daterestaurant te annuleren.’’ aldus een woordvoerder namens Bruynzeel Keukens.

Handelen naar de richtlijnen van het RIVM

'De afgelopen week hebben we dagelijks contact gehad met alle betrokkenen rondom het evenement en de nieuwsberichten en adviezen vanuit het RIVM nauwlettend gevolgd. Vandaag hebben we helaas moeten besluiten dat het niet verantwoord is om het evenement door te laten gaan en hebben we besloten het helemaal te annuleren. We handelen hierbij naar het bevind van zaken.'

Bruynzeel Keukens Utrecht

Het unieke concept van een pop-up daterestaurant met verschillende restaurantconcepten is opgezet door Bruynzeel Keukens ter ere van de introductie van haar compleet nieuwe retailformule. Het evenement zou plaatsvinden in de onlangs vernieuwde winkel in Utrecht. De winkel zal zaterdag volgens normale openingstijden haar deuren openen. Of het evenement op een ander moment dit jaar wordt ingehaald, bepaalt Bruynzeel Keukens op een later tijdstip. ‘’We willen eerst de ontwikkelingen en adviezen vanuit de overheid en het RIVM afwachten, voordat we hier een besluit over nemen of een nieuwe datum aan hangen.’’

Vooroplopen in de branche

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens en haar moederbedrijf de DKG groep. In het productieproces van de keukens komt dit al jarenlang naar voren. Zo produceert DKG als eerste en enige keukenproducent in Europa CO2 neutraal, streeft zij een volledig elektrisch leasewagenpark na in 2020, wordt een deel van de elektriciteit in de keukenfabriek zelf opgewekt door middel van zonnepanelen en houtafval wordt zoveel mogelijk gebruikt om nieuw spaanplaat van te maken. Is dit niet mogelijk, dan wordt het houtafval gebruikt om de fabriek mee warm te stoken

Alleen nog maar inductiekookplaten

Met de introductie van de nieuwe retailformuledie Bruynzeel ontwikkelde, kiest zij er voor om in haar winkel geen showroommodellen met gaskookplaten meer te laten zien. Dit naar aanleiding van uitkomsten van haar consumentonderzoeken én ontwikkelingen in de externe omgeving, zoals het bouwen van aardgasvrije woningen. ‘’Koken op inductie wordt steeds meer de norm. We willen als keukenleverancier het goede voorbeeld geven en de consument meenemen in het brede aanbod van inductiekookplaten. We merken dat veel consumenten nog vragen hebben over koken op inductie. Daarnaast geven zij aan dat ze duurzaamheid een belangrijk aspect vinden bij de aanschaf van een keuken. Door een ruim aanbod aan dit type kookplaat te tonen, nemen we hen mee in alle mogelijkheden en voordelen die koken op inductie te bieden heeft.’’, Manon Stoutjesdijk, PR- en communicatieadviseur bij Bruynzeel Keukens.

Meer informatie vindt u op de website van: Bruynzeel keukens

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.