CEO Karl von Bodelschwingh verlaat berbel Ablufttechnik

Nadat er al maatregelen waren aangekondigd vanwege omzetdalingen, staat er nu ook een verandering in het leiderschap op komst bij Berbel Ablufttechnik: CEO Karl von Bodelschwingh heeft het bedrijf verlaten. De Zwitserse moedermaatschappij Wesco geeft aan dat dit te maken heeft met een "strategische heroriëntatie." Tijdelijk zullen de ventilatiespecialist uit Rheine, Patrick W. Jung, en de voormalige CFO Andreas Wolfsholz het bedrijf met onmiddellijke ingang leiden.

Patrick W. Jung, Dr. sc. techn., heeft uitgebreide ervaring als CEO, divisiehoofd en projectmanager bij diverse industriële bedrijven in binnen- en buitenland. Ze zullen nauw samenwerken met het Berbel managementteam, bestaande uit Markus Wegmann, algemeen verkoopleider, en Stefan Üffing, hoofd ontwikkeling.

Von Bodelschwingh kwam begin 2019 naar Berbel als opvolger van Peter Ahlmer. Beat Ernst, eigenaar van Wesco AG, bedankt hem voor zijn werk en benadrukt dat de strategische veranderingen een leiderschapswisseling vereisen om een nauwere samenwerking tussen moeder- en dochtermaatschappij te bevorderen. "We willen de langdurige ervaring en technische expertise op het gebied van industriële ventilatietechniek intensiever delen en gezamenlijk benutten. Bovendien is het voor ons van groot belang ervoor te zorgen dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Bij deze gelegenheid wil ik alle medewerkers, klanten en zakenpartners bedanken voor hun jarenlange vertrouwen. We zijn op de juiste weg om het langetermijnsucces van Berbel te waarborgen."

Kijk voor meer informatie op de website van berbel.

Bron: der küchenprofi

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.