De voorlopige curator spreekt zich uit over de situatie van Störmer AG

Het Amtsgericht Bielefeld heeft de gerenommeerde insolventiespecialist en advocaat Manuel Sack benoemd tot voorlopige curator van Störmer AG, een toonaangevende keukenfabrikant uit Rödinghausen in Ostwestfalen. Manuel Sack, partner bij het prestigieuze advocatenkantoor Brinkmann & Partner, zal zich samen met zijn team ter plaatse een gedegen beeld vormen van de huidige situatie van het bedrijf.

Störmer AG, opgericht in 1958, is een gevestigde naam in de keukenindustrie en heeft een reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van hoogwaardige keukens. Het bedrijf heeft onlangs echter te maken gekregen met financiële uitdagingen, wat heeft geleid tot het indienen van zowel een eigen insolventieverzoek als een extern verzoek bij het Insolvenzgericht.

In een reactie op zijn aanstelling verklaarde Manuel Sack: "Mijn team en ik zullen nauw samenwerken om een grondig inzicht te krijgen in de huidige toestand van Störmer AG. We hebben reeds contact opgenomen met het management en gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de ondernemingsraad. Ons doel is om zo snel mogelijk betrouwbare informatie te verkrijgen, zodat we ons kunnen buigen over de voortzetting van de onderneming en het verdere verloop van het proces."

Het Amtsgericht heeft tevens een voorlopige crediteurencommissie benoemd om de belangen van de schuldeisers te waarborgen. Deze commissie zal nauw samenwerken met de voorlopige curator en het insolventieproces ondersteunen.

Manuel Sack staat bekend om zijn expertise op het gebied van insolventiezaken en heeft in het verleden succesvolle herstructureringen begeleid. Hij heeft zijn ervaring reeds bewezen bij eerdere gevallen, waaronder Poggenpohl.

Het team van Störmer AG is vastbesloten om samen te werken met de voorlopige curator en alle benodigde informatie te verstrekken om het proces soepel te laten verlopen. Verdere updates over de situatie van Störmer AG zullen te zijner tijd worden gecommuniceerd.

Bron: Möbel kultur

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.