Drie Liebherr vriezers zijn door de Consumentenbond bekroond

Met trots deelt Liebherr het nieuws dat maar liefst 3 Liebherr vriezers een podiumplek hebben veroverd in de recente vriezertest van de Consumentenbond. Twee diepvrieskasten zijn uitgeroepen tot 'Beste uit de test', terwijl de kleinste van het trio is bekroond als 'Beste koop'.

De Consumentenbond is de onafhankelijke partij die oneerlijk gedrag tracht te doorzien, te corrigeren en te voorkomen. Dit wordt mede gedaan door het doen van testen. Deze onafhankelijk testen zorgen ervoor dat de consument een weldoordachte keuze kan maken en krijgt waar men recht op heeft.

De test: Meerdere keren per jaar worden vriezers van verschillende merken getest. Hierbij worden de prestaties op het gebied van invriezen en energieverbruik gemeten. Daarnaast worden de vriezers beoordeeld op geluid, gebruiksgemak en bruikbare ruimte. Deze aspecten worden beoordeeld met cijfers, waarvan het gemiddelde uiteindelijk de score bepaalt.

Beste uit de test: De FNe 4625, met een hoogte van 145,5 centimeter, en de FNe 5026, die 20 centimeter hoger is, delen samen de eerste plaats en worden beide gewaardeerd met een 8,9. Deze vrijstaande vriezers verdienen hiermee de titel "Beste uit de test". De FNe 4625 scoort het hoogst op het gebied van invriezen, met een beoordeling van 9,1. De Consumentenbond beschouwt deze invriesprestatie als "zeer goed" en "snel". Andere voordelen die worden genoemd zijn energiezuinigheid en temperatuurstabiliteit. De FNe 5026 blinkt uit in energieverbruik, met een score van maar liefst 10. Naast het hoge energierendement, worden ook bij deze vriezer goede invriesprestaties, hoge temperatuurstabiliteit en snelle invriestijd genoemd.

Beste koop: Bij de selectie van de "Beste koop" speelt energieverbruik een belangrijke rol. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de aanschafprijs, maar ook naar de te verwachten energiekosten over een periode van 10 jaar. De vriezer met de beste verhouding tussen deze 10-jaarskosten en het testoordeel wordt gekozen als "Beste koop". Van de 30 geteste apparaten staat de Liebherr FNe 4224, met een hoogte van 125,5 centimeter, bovenaan en is daarom uitgeroepen tot "Beste koop".

Gedetailleerde productspecificaties zijn hier te vinden.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.