Hettich en FGV plannen een gezamenlijke toekomst

De Hettich Groep, gevestigd in Duitsland, en de Italiaanse FGV Groep hebben plannen aangekondigd voor een samenwerking die de goedkeuring van mededingingsautoriteiten vereist. Onder voorbehoud van goedkeuring, is Hettich van plan om alle aandelen van FGV over te nemen, waarmee beide bedrijven hun toekomst in de meubelbeslagindustrie willen vormgeven. Na de fusie willen Hettich en FGV elkaars sterke punten aanvullen om bestaande zakelijke activiteiten voortdurend te ontwikkelen en hun klanten nog betere toegevoegde waarde oplossingen te bieden.

"Wij - Hettich en FGV - zijn twee familiebedrijven met een lange geschiedenis in onze gemeenschappelijke sector, de meubelbeslagindustrie. We kijken ernaar uit om binnenkort samen de toekomst in te gaan, van elkaar te leren en samen sterker te worden, met behoud van klantbelang en tevredenheid als absolute prioriteit," zegt Dr. Andreas Hettich, aandeelhouder en voorzitter van de adviesraad van de Hettich Groep. "Hettich is wereldmarktleider die, net als wij, veel ervaring heeft in meubelbeslag. FGV wil zijn knowhow en flexibiliteit zo snel mogelijk bundelen met de Hettich Groep om samen in de toekomst succesvol te kunnen ontwikkelen en een mooie toekomst te bieden aan het management en de medewerkers van FGV," aldus Renato Formenti, voorzitter van de raad van bestuur van FGV.

Omdat zowel Hettich als FGV onafhankelijke merken en bedrijven blijven binnen de algehele Hettich Groep, behouden klanten van beide bedrijven hun vertrouwde contactpersonen, zelfs na de geplande fusie, zodat de klantenservice zoals gebruikelijk zal doorgaan. De ervaren managementteams van Hettich en FGV zullen zorgen voor de nodige continuïteit en voortdurende gezamenlijke ontwikkeling.

"In de toekomst zullen we op de achtergrond nauw met elkaar samenwerken. Onze klanten zullen nog steeds service krijgen van hun vertrouwde contactpersonen, die ze kennen en waarderen," benadrukken Silvana Riboldi, hoofd verkoop bij FGV, en Uwe Kreidel, algemeen directeur verkoop en marketing bij Hettich samen.

Hettich en FGV delen gemeenschappelijke waarden: twee Europese familiebedrijven met een lange geschiedenis in een gemeenschappelijke branche, die nuchter en verantwoord handelen, altijd met oog voor de volgende generaties.

Kijk voor meer informatie op de website van Hettich en FGV.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.