Hettich presenteert de toekomst van de verwerkingstechnologie

Tijdens Interzum 2023 heeft Hettich laten zien hoe digitale mogelijkheden nu al nuttig kunnen worden gebruikt om de verwerkingstechnologie klaar te maken voor de toekomst. Hettich zet de volgende stap op weg naar digitale transformatie in de meubelmakerwerkplaats door zijn procestechnologie te koppelen aan digitale diensten, verwerkingshulpmiddelen in 3D-printing en augmented reality.

Start de AR-app en gebruik uw eigen smartphone of tablet om problemen in de machine op te sporen en fouten zelf te verhelpen. Wat klinkt als toekomstmuziek, dit is echter in veel sectoren al een succesvolle praktijk. Als het aan Hettich ligt, wordt augmented reality (AR) binnenkort een vanzelfsprekend onderdeel van de werkplaatsuitrusting. Evenals enkele andere digitale hulpmiddelen.

De automatische boor- en inpersmachines uit de BlueMax-serie van Hettich vormen nog steeds een basisuitrusting voor veel werkplaatsen. Precisie, eenvoudige bediening, veiligheid en een assortiment dat voldoet aan de behoeften van de markt spreken voor het langlopende product. Direct na ingebruikname ontdekken gebruikers nu een zeer nuttige functie: elke machine is uitgerust met een QR-code die rechtstreeks naar de
Hettich Technical Assistant leidt. Deze digitale helper ondersteunt de montage en afstelling van de machine en bevat andere kleine hulpmiddelen voor de verwerking. Gebruikers van de machine profiteren zo van een nog eenvoudigere bediening en directe hulp bij vragen over de toepassing. De digitale assistent biedt ook de nieuwste video's over de juiste inbedrijfstelling en afstelling en over het werken in de werkplaats. Voor machines die al op de markt zijn, wordt de QR-code gewoon 'achteraf aangebracht' in de vorm van een sticker.

Meubelmakers en geïnteresseerden worden ook uitgenodigd om AR in de praktijk te ervaren op de Hettich-stand in hal 8.1, stand C31/B40. De verwerkingsexperts van Hettich zullen een echte BlueMax machine gebruiken om met behulp van een tablet en een speciale AR-app te laten zien hoe de verwerking van de toekomst eruit ziet. De gebruiker wordt intuïtief begeleid – van de inbedrijfstelling tot aan eenvoudige assistentie bij problemen. Tegelijkertijd leggen de deskundigen uit waarom AR een belangrijke component is in het tegengaan van het toenemende tekort aan vakmensen.

Hettich zal aan de hand van het voorbeeld van 3D-printing laten zien hoe flexibel de bewerkingstechnologie kan worden aangevuld met digitale randapparatuur en zal live zogenaamde 'jigs' produceren. Deze kleine gereedschappen en boormallen zijn belangrijk voor de snelle en gemakkelijke bewerking van meubels. In de toekomst zullen de gegevens ook als download beschikbaar worden gesteld. Een video geeft bezoekers een indrukwekkend inzicht in het uitgebreide productportfolio van Hettich en de digitale diensten die bij de machines horen.

Kijk voor meer informatie op de website van Hettich.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.