Kludi staat in de prestigieuze lijst van ‘TOP 100 Innovators 2022’

Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. Dit jaar staat mengkranenspecialist Kludi uit Sauerland voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten. Veel onderscheidende innovaties voor badkamer en keuken komen voort uit onderzoek en de ontwikkeling van Kludi. Het familiebedrijf bezit meer dan 100 patenten. Nieuwe ontwikkelingen maken veelal direct een belangrijk deel uit van de totale omzet.

Kludi bewees het onderzoeksteam overtuigend dat haar innovaties niet op toeval berusten, maar het resultaat zijn van een systematisch, uitgekristalliseerd proces, ingebed in een open cultuur en met betrokkenheid van medewerkers en klanten. Directie en management ondersteunen innovatie en verandering. Kludi-innovaties en productverbeteringen zijn overtuigend aanwezig op de markt.

Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker.

Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie.

Het ‘TOP 100’-keurmerk voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces wordt uitgereikt op de Duitse MKB-top op 24 juni 2022 in de Jahrhunderthalle in Frankfurt am Main. De prijs wordt uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Kijk voor meer informatie op de website van Kludi.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.