Meubel-sale en Keukensale openen in centrum Zoetermeer

Afgelopen maandag 4 september openden de winkels Meubel-sale en Keukensale hun deuren in Zoetermeer. Deze gecombineerde winkel bevindt zich in het overdekte winkelcentrum Woonhart Zoetermeer, gelegen op Coppeliaschouw 32. De eigenaren van deze nieuwe vestiging zijn franchisenemers Jeroen van Mastrigt en Teyfik Ozger. Voorheen runden zij een Keukenstunter in Delft, maar helaas ging deze zaak verloren door een verwoestende brand in een nabijgelegen pand.

Beide Meubel-sale en Keukensale maken deel uit van het moederbedrijf FG-Groep, dat met zeven verschillende merkformules actief is in de keuken- en sanitairbranche. De splinternieuwe combiwinkel in Zoetermeer beslaat een indrukwekkende oppervlakte van 1600 vierkante meter. Deze Meubel-sale in Zoetermeer markeert de derde vestiging van deze formule in Nederland, terwijl Keukensale maar liefst 36 winkels door het hele land heeft.

Brand
Van Mastrigt en zakenpartner Ozger openden eind 2021 samen een Keukenstunter in Delft, eveneens een merkformule van FG-Groep. Amper een jaar later werd de winkel in de as gelegd na een brand op de woonboulevard waar hun pand was gevestigd. “Nota bene op mijn verjaardag brandde onze winkel grotendeels af”, zegt Van Mastrigt. “Dat was verschrikkelijk natuurlijk. We hebben gelukkig nog wel een paar maanden de al bestelde keukens bij mensen kunnen afleveren, maar al snel waren we ook bezig na te denken over een nieuwe stap.” 

Dat werd uiteindelijk de opening van een combiwinkel in Zoetermeer. “Ons eerste jaar als ondernemers ging eigenlijk erg goed. Dat sterkte ons in de overtuiging dat we samen opnieuw wilden ondernemen. Toen de mogelijkheid kwam om in Zoetermeer een Meubel-sale en Keukensale te openen, hebben we die kans meteen aangegrepen.”

Lift in de winkel
Van Mastrigt en Ozger hebben een lange geschiedenis samen. Ze werkten tien jaar geleden al samen in de keukenbranche. “Ik heb Teyfik destijds een beetje onder mijn hoede genomen en het vak geleerd”, zegt Van Mastrigt. “Toen onze wegen scheidden hebben we altijd contact gehouden. En Teyfik nam mijn plek als bedrijfsleider over, toen ik daar vertrok. Wij zijn een goed duo.”

Het pand aan de Coppeliaschouw 32 in Zoetermeer is de afgelopen maanden flink verbouwd. Onder meer het plafond, de vloer en de lichtinstallatie werden vernieuwd. Van Mastrigt: “Het meest trots ben ik op de combinatie van een woon- en keukenwinkel in één pand. Je kunt bij ons terecht voor de gehele benedenverdieping van je huis. De winkel bestaat uit twee verdiepingen. En omdat we het belangrijk vinden dat iedereen naar de eerste verdieping kan hebben we een lift in de winkel geplaatst. Zo kunnen ook mensen die iets minder mobiel zijn of een kinderwagen bij zich hebben het assortiment voor in de woonkamer bekijken. We zijn de enige winkel in het winkelcentrum die dit aanbiedt.”

Glimlach
Van Mastrigt kijkt uit naar het moment dat hij weer in een winkel kan gaan staan. “De locatie en het personeel zijn van groot belang voor het slagen van een winkel. Daarom hebben we geïnvesteerd in ervaren personeel." Naast Van Mastrigt en Ozger zijn er vier andere werknemers in dienst. "Het is nog een beetje gissen of mensen ons meteen weten te vinden", vervolgt Van Mastrigt. "We gaan investeren in naamsbekendheid op social media. Verder willen we ons met onze service onderscheiden en ervoor zorgen dat mensen met een glimlach naar buiten gaan. We kijken ernaar uit weer mensen blij te kunnen maken met een mooie keuken en woonkamer.”

Over FG-Groep
FG-Groep is de gemeenschappelijke noemer voor een ambitieuze groep bedrijven in onder meer de sanitair- en keukenbranche. Naast merkformules Keukenstunter, Meubel-sale en Sanistunter maken Sanisale, Keukensale, Sani-Dump en Küchen-Dump onderdeel uit van het moederbedrijf. Het franchisebedrijf bestaat uit bijna 150 vestigingen in Nederland, België en op Curaçao. Daarnaast heeft FG-Groep een vastgoedtak en een evenemententak. Het bedrijf is sinds oktober 2020 gevestigd in de voormalige poptempel van Heerhugowaard op het strand van Luna.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.