Omzet keukenwinkels in november hoger dan in 2021

Volgens de cijfers van het CBS groeide in november 2022 de omzet van de non-foodwinkels met 4,7 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 3,0 procent lager dan een jaar eerder. Kledingwinkels, winkels in recreatieartikelen, drogisterijen, winkels in schoenen en lederwaren en winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) hebben in november meer omgezet dan in november 2021. Daarentegen hebben winkels in consumentenelektronica en witgoed, en winkels in meubels en woninginrichting in november minder omgezet.

De detailhandel heeft in november 5,5 procent meer omgezet dan in november 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 4,0 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 8,2 procent, die van de non-foodsector met 4,7 procent. Daarnaast is online 3,8 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,3 procent hoger dan in november 2021.

Bron: CBS.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.