Pelgrim stopt na 70 jaar met productie van gaskookplaten en -fornuizen

Het Nederlands keukenmerk Pelgrim heeft aangekondigd na 70 jaar te stoppen met de productie van gaskookplaten en -fornuizen en zich te richten op elektrische kookplaten. Als eerste speler in de branche richt Pelgrim zich volledig op gasvrije opties met het oog op de energietransitie. Het bedrijf zet vooral in op inductiekookplaten uit eigen fabriek vanwege het gemak, de veiligheid en de duurzaamheid.

Pelgrim zal de laatste gastoestellen die nog op voorraad zijn bij keukenspeciaalzaken nog verkopen, maar zal zich daarna volledig concentreren op elektrische kookplaten. Consumenten met vragen over gastoestellen kunnen nog steeds bij Pelgrim terecht voor informatie. Op de website van Pelgrim staan de laatste modellen die mogelijk nog in de winkel te koop zijn ter informatie.

Het Nederlandse keukenmerk Pelgrim werd opgericht in 1920 en is bekend vanwege haar gasfornuizen en later ook gaskachels. In 1952 bracht het bedrijf de eerste gasfornuizen op de markt en in 2022 rolde het laatste Pelgrim gaskookplaat van de band. Pelgrim heeft altijd vooropgelopen in de branche en is nu de eerste die zich volledig richt op gasvrije opties.

Met de beslissing om zich volledig te richten op elektrische kookplaten en te stoppen met de productie van gaskookplaten en -fornuizen, toont Pelgrim haar inzet voor duurzaamheid en het verminderen van CO2-uitstoot. Pelgrim blijft een belangrijke speler in de keukenbranche en zal zich nu volledig concentreren op het ontwikkelen van innovatieve en duurzame elektrische kookoplossingen.

Pelgrim
Pelgrim is al meer dan 100 jaar thuis in elke keuken. De keuken, het levendige hart waar gekookt, gelachen, gegeten, gehuild en gefeest wordt. Pelgrim wil het mooi en makkelijk maken in de keuken, zodat je tijd hebt om thuis te genieten. Want hoe mooi je keuken ook is, uiteindelijk gaat het er in de dagelijkse praktijk om hoe je je apparatuur gebruikt. Beschikt de apparatuur over de functies die jij belangrijk vind? En weet je die functies juist te gebruiken? Dat zijn de vragen die de mensen van Pelgrim zich ook stellen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe keukenapparaten. Dat is gewoon Pelgrim.

Kijk voor meer informatie op de website van Pelgrim.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.