Poggenpohl: Ruimtelijke beleving van de hedendaagse keukenarchitectuur

Met de presentatie van nieuwe ontwerpmogelijkheden en belevingen van de ruimte haakt Poggenpohl in op de nieuwste innovaties, waarmee de architectonische visie van het bedrijf zich steeds verder ontwikkelt. Centraal in de nieuwe collectie staat het ervaren van associaties en zinnelijke effecten, wat wordt gecreëerd door een genuanceerd samenspel van kleuren, materialen en oppervlakken.

Indrukwekkende ontwerpen en goed doordachte, esthetische details voor zowel het exterieur als het interieur van de meubels creëren de mogelijkheid om de fysieke dimensies van de ruimte van de keuken opnieuw te ontdekken. Daarnaast creëert Poggenpohl niet alleen op architectonisch vlak nieuwe ruimten, want dankzij het aantrekkelijk uitgebreide productassortiment, de nauwe relaties met klanten en partners en de geoptimaliseerde diensten, bevindt het bedrijf zich in de markt ook op een unieke positie.

Voor de opendeurdagen op het hoofdkantoor in Herford heeft Poggenpohl een ontdekkingsreis door vier conceptueel ingerichte ruimten ontwikkeld, die allemaal op onderscheidende wijze het synergetische thema Sensing Spacedragen. In de showroom wordt een reeks verschillende keukenontwerpen gepresenteerd met nieuwe materialen, kleuren en combinaties, die elke scène een heel eigen karaktergeven. De Room of Elements toont met krachtige en stoutmoedige keukenconcepten de competenties op het gebied van design van Poggenpohl.

Deze ruimte werd op de vorige opendeurdagen geopend en toont een bewust sfeervolle interpretatie van Sensing Space, waarbij de focus ligt op moderne weelde en levensvreugde in de keuken. De competenties op het gebied van ontwikkeling van het bedrijf komen duidelijk naar voren in de Material Gallery, waar bezoekers een inkijkje krijgen in de materiaalkunde en actuele trends. De toonaangevende combinatie van innovatieve materialen en oppervlakken die met vakmanschap van de hoogste precisie zijn vervaardigd, is een van de kerncompetenties van Poggenpohl.

poggenpohl-ruimtelijke-beleving-van-de-hedendaagse-keukenarchitectuur-130-jaar

Ter gelegenheid van het 130-jarige jubileum opent Poggenpohl, precies op tijd voor de opendeurdagen, de tentoonstelling Space and Time, die het verhaal van het bedrijf sinds de oprichting in 1892 vertelt aan de hand van de belangrijke momenten in de geschiedenis van de keuken waar het bedrijf verantwoordelijk voor is. In haarlange geschiedenis heeft Poggenpohl bewezen een scherp zintuig te hebben voor de constante innovatie van de keukencultuur en de maatschappelijke verankering ervan. In het gedeelte dat in de toekomst voor wisselexposities zal dienen, staat dit jaar designicoon+MODO en de visionaire bijdrage van dit concept aan de moderne levensstijlcentraal.

Kijk voor meer informatie op de website van Poggenpohl.

 

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.