Schüller sluit 2020 positief af en heeft vertrouwen in 2021

Het jaar 2020 werd gekenmerkt door aanzienlijke maatschappelijke en economische uitdagingen. En dus ontstond in deze onzekere tijden al snel de behoefte van mensen aan geborgenheid, warmte en vertrouwdheid, naar een thuis als veilig toevluchtsoord. Dit was gunstig voor de keukenmeubelindustrie en de hele branche kende dan ook, in tegenstelling tot vele andere segmenten van de Duitse economie, een grote vraag die tot uiting kwam in positieve cijfers. Volgens de VDM (Verband der Deutschen Möbelindustrie) heeft de branche het jaar 2020 succesvol afgesloten met een omzetstijging van 3,7% naar 4,9 mld.

Deze positieve belangstelling had ook Schüller Möbelwerk KG. In Herrieden kon de omzet van 554 mln. euro van vorig jaar verhoogd worden naar 600,8 mln. euro (+8,4%). Ook op een lastig terrein als de export zorgde Schüller voor een positieve ontwikkeling. De omzet bedroeg hier 149,5 miljoen euro (+4,6%), wat overeenkomt met een exportquote van 24,9%. Op de binnenlandse markt was het resultaat 451,3 mln. Euro (+9,8%).

Het was een stimulans voor de keukenfabrikant om ondanks de uitdagende situatie een aantal nieuwe producten te lanceren. Deze producten werden in het kader van de ‘Schüller Innovations Tour’ eigentijds en innovatief langs digitale weg gepresenteerd. Vooral de noviteiten van het premium merk next125 pasten perfect in de huidige tijd. Een bewijs daarvan is de toekenning van vier prominente designprijzen.

Een belangrijk aandachtspunt in 2020 was vooral de gezondheid van de medewerkers en de verantwoordelijkheid met betrekking tot iedereen die een plek heeft in de volledige bevoorradingsketen. Dankzij omvangrijke hygiënemaatregelen konden coronabesmettingen in Herrieden in hoge mate vermeden dan wel sterk beperkt worden. Ondanks de pandemie groeide het aantal medewerkers verder: het aantal werknemers steeg naar gemiddeld 1.929.

Ook de uitbreiding van de productiecapaciteit kon voortgezet worden. In augustus werd bijvoorbeeld de parkeergarage geopend. Het jaar 2020 was een cruciaal jaar voor de investeringsmaatregelen in het kader van de uitbreiding van de productiecapaciteit in Herrieden. Er werd voor ongeveer 69 mln. euro geïnvesteerd in infrastructuur, gebouwen, technische installaties, machines, wagenpark en inrichting van operationele en bestuurlijke ruimtes. De volgende stap wordt de ingebruikname van nieuwe productiehallen in de herfst van 2021.

Ondanks de onzekerheid die momenteel wereldwijd heerst, ziet Schüller Möbelwerk KG vol vertrouwen het jaar 2021 tegemoet. Het verlangen naar een mooi thuis houdt niet zo maar op. De restaurants zijn nog steeds gesloten en dus blijft de keuken ook aan het begin van het nieuwe jaar de belangrijkste ruimte binnen de eigen vier muren. Wat de beursevenementen betreft, kijken ze voorzichtig positief uit naar de herfst

Kijk voor meer informatie op de website van Schüller Nederland.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.